2017

Kerstcadeaus Project

Eind 2017 hebben we geld ingezameld om kerstcadeaus te kunnen
geven aan Hope Alive! studenten die de afgelopen jaren geen cadeaus hebben
ontvangen van hun sponsor. De cadeaus zijn eind januari uitgedeeld. Een beetje
laat, maar dat mocht de pret niet drukken! In totaal hebben 68 kinderen een cadeau
gekregen.

in de markt

In de markt

Alle kinderen van de lagere school hebben we naar de grote markt in Gulu gebracht en dat was op zichzelf al een heel avontuur voor hen, aangezien de meeste kinderen daar nog nooit waren geweest. Gertjan heeft de hele zaterdag 6-8 kinderen per keer heen en weer gereden naar de markt, waar Hope Alive! mentoren de kinderen opwachtten en ze op de markt hielpen om een cadeau voor zichzelf en voor hun familie te kopen. Bijna allemaal kozen ze voor een rugtas.  Ook nieuwe sokken, suiker en zeep waren erg populair.

 

older students christmas giftDe oudere studenten kregen hun geld en konden zelf gaan winkelen. Ook zij
hebben vooral rugtassen gekocht, maar ook nieuwe kleren en nieuwe schoenen.

 

 

 

Waterput en Hek Project

hekwerk

De studenten aan het werk

In augustus is begonnen met het bouwen van een hek om het Hope Alive! terrein. Het werk is bijna uitsluitend gedaan door huidige en voormalige Hope Alive! studenten, die bouwkunde hebben gestudeerd of naar een vakschool gaan.  Omdat het hek er nu staat is het nu mogelijk om een nieuwe waterput te boren.  De oude put is al verschillende keren gerepareerd, maar het duurt nooit lang en dan is het weer gebroken.

oude put

De oude put

 

 

In september zijn collega’s, die overal in het noorden van Oeganda waterputten slaan, begonnen met het boren van een nieuwe put.  Met een pomp op zonne-energie wordt het water naar een grote watertank gepompt, zodat er nu water uit de kraan komt en alle Hope Alive! kinderen voldoende schoon drinkwater hebben.

waterput boren

Het boren van de nieuwe put

 

Advertentie