2019

Vaktraining Project

IMG_3314[1]

In 2017 heeft Gertjan gesproken met een groep van 20 verzorgers van Hope Alive! kinderen die samen een spaargroep waren begonnen.  Een andere organisatie was begonnen om hen een vak te leren, maar had de trainingen daarvoor nooit afgemaakt.  In januari 2018 hebben we de verschillende trainingen weer opgepakt in de hoop dat de vrouwen zo wat geld konden gaan verdienen voor hun families.  We hebben de groep toen ook een aantal leningen gegeven, voor een oven, drie naaimachines en een breimachine.

De maanden daarop hebben de vrouwen één of twee keer per week samen met een trainer de verschillende vakken geleerd.

IMG_3576[1]De bakgroep heeft geleerd om brood, cake en taarten te bakken en nu gaan de acht vrouwen in de groep hun lekkernijen zelf op de markt verkopen.  Deze groep heeft de lening volledig afbetaald en is nu zelfstandig bezig.

 

 

SewingDe naaigroep heeft geleerd om jurken en schooluniformen te maken.  In 2019 hebben ze al een bestelling gekregen voor school-uniformen voor Hope Alive! studenten.  De vijf vrouwen in deze groep zijn begonnen om de lening terug te betalen en gaan ook sparen voor twee andere naaimachines, zodat ze uiteindelijk alle vijf een eigen machine hebben.

 

De vrouwen van de breigroep

De breigroep van vier vrouwen hebben er lang over gedaan om alle fijne kneepjes van het vak te leren.  Ze hebben onder andere geleerd om sokken en truien te maken (ook allebei onderdeel van een schooluniform).  Deze groep hoopt in 2020 de lening af te lossen.

 

Advertentie