Ons Werk

In Gulu werken we samen met Hope Alive! , een ontwikkelingsorganisatie die steun verleent aan weeskinderen en kinderen in kwetsbare omstandigheden.  Hope Alive! betaalt het schoolgeld voor de kinderen die betrokken zijn bij het project en iedere zaterdag organiseren ze bijeenkomsten waar  alle kinderen samenkomen voor een Bijbelverhaal, spelletjes en een goede maaltijd.  Ook is er voor iedere tien kinderen een mentor die ervoor zorgt dat alles goed gaat met het kind en met de familie waar het kind woont.  Wij helpen de mentors en brengen zelf ook veel tijd door met de kinderen in het project.

IMG_1135

Onderwijs:  Eén van de consequenties van de oorlog is dat er weinig goede scholen zijn in het noorden van Oeganda.  De Hope Alive! kinderen gaan nu naar openbare scholen. Hope Alive! heeft geprobeerd om in samenwerking met de lokale scholen het niveau te verhogen, maar dat heeft weinig opgeleverd, we zijn dus nu van plan om zelf een school op te starten.  Daarnaast is Kate betrokken bij het trainen van leerkrachten in samenwerking met Read for Life, een andere organisatie hier in Gulu.

Met varken5Economische Ontwikkeling: Gertjan houdt zich vooral bezig met economische ontwikkelingsprojecten.  Hij heeft verschillende trainingen opgestart voor verzorgers van de Hope Alive! kinderen, zodat ze zelf beter voor hun families kunnen voorzien.  Ook heeft hij een aantal microkredieten kunnen uitgeven.  Dit hoopt hij in de toekomst te kunnen uitbreiden, zodat de verzorgers van de kinderen en Hope Alive! studenten die zijn afgestudeerd een klein bedrijfje of agrarisch project kunnen opstarten.

Gertjan is ook nauw betrokken bij Lumi, een organisatie die zonnepanelen verkoopt aan de mensen die op dit moment geen energievoorziening hebben.

Ons werk vindt plaats in samenwerking met de lokale kerken in Oeganda.  Het is onze hoop om in de toekomst ook indirect betrokken te zijn bij de training van dominees, zodat op lange termijn de kerken ons werk zelfstandig kunnen voortzetten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s