Microkredieten

Het is erg moeilijk of ontzettend duur om in het noorden van Oeganda een lening te krijgen.  De banken in Gulu geven normaal gesproken geen leningen aan mensen van het platteland, omdat ze niet genoeg als onderpand kunnen geven en lokale mensen die onder de tafel leningen verstrekken vragen in sommige gevallen rente dat kan oplopen tot meer dan 100%.

Om de mentors van Hope Alive (medewerkers die zorgen dat alles goed gaat met de kinderen op school en in hun thuissituatie) en voormalige Hope Alive studenten te helpen is Gertjan in 2019 begonnen met een project met microkredieten. In totaal zijn er in 2019 60 leningen voor meer dan €14.500 aan verschillende families gegeven (met een beginkapitaal van €10.000). De leningen worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Een aantal heeft producten gekocht om op de markt of in een winkeltje te verkopen, anderen gebruiken het om hun land te bewerken. Ook zijn een aantal deelnemers begonnen met het houden van bijen, kippen, koeien en varkens.

Giften voor het microkredieten project kunnen worden overgemaakt op rekening nummer NL72 RABO 0307 6808 19 t.n.v. Stichting Hope voor Afrika met als bijvermelding “microkredieten.”  De meeste microkredieten zijn voor €150 tot €200.

Hieronder staan een paar foto’s van de projecten van verschillende deelnemers:

Microloan (7)

Abraham heeft geinvesteerd in een kleine kapsalon!

Microloan (4)

David is begonnen met het houden van kippen!

Charles microloan

Charles en zijn vrouw hebben bruine bonen en pindas gekocht die ze nu in een klein winkeltje verkopen!

Microloan (3)

Anthony heeft ervoor gekozen om varkens te gaan houden!

Advertentie