Vooruitblik op 2020

In 2020 zullen Kate en Gertjan het grootste gedeelte van het jaar op verlof in Nederland en de VS doorbrengen om verslag uit te brengen van het werk van de afgelopen jaren en om nieuwe fondsen te werven, maar het werk in Oeganda gaat natuurlijk nog gewoon door!

Het microkredieten project zal worden geleid door een aantal mentoren van Hope Alive!  Zij zijn verantwoordelijk om de terugbetalingen te innen, de nieuwe leningaanvragen te beoordelen en dan nieuwe leningen uit te geven.  In 2019 hebben we 60 leningen uit gegeven, waarvan er 21 al waren afbetaald aan het eind van het jaar.

Brian en Robert aan het werk in de tuin

Brian en Robert aan het werk!

Twee Hope Alive studenten zijn verantwoordelijk voor het opzetten van een nieuw agrarisch project. De huidige landbouwmethode in het noorden van Oeganda is niet erg duurzaam en brengt geen maximale opbrengst.  Samen met Gertjan hebben Robert en Brian een training gevolgd van Foundations For Farming en hebben ze in 2019 een proeftuin opgezet met een erg goed resultaat, dus dit jaar wordt het uitgebreid tot 0,4 hectare.  Op een ander stuk land zullen bomen worden geplant met de hoop duurzamere houtskool te kunnen produceren, om zo de ontbossing en erosie in Oeganda tegen te gaan.  De stichting Hope voor Afrika voorziet deze twee projecten van de volledige financiële steun.

Read For LifeRead for Life, de organisatie waar Kate voor heeft gewerkt de afgelopen twee jaar, hoopt ook in 2020 een grote impact te maken op het onderwijs in het Noorden van Oeganda.  De stichting Hope voor Afrika zal Read for Life voor €10.000 ondersteunen, zodat ze een nieuwe lichting peuter- en kleuterleerkrachten kunnen opleiden en ze trainingen kunnen geven aan huidige leerkrachten om hen te helpen de kinderen op een betere manier te leren lezen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s