Vooruitblik op 2024

We zijn op dit moment ook druk bezig met alle plannen voor 2024.  We hopen een aantal grote nieuwe projecten op te starten en de huidige projecten uit te breiden.

Trainingsboerderij!

Op de boerderij hopen we volgend jaar een voedselbos te planten met een aantal verschillende boom- en struiksoorten (waaronder bijvoorbeeld bananen, papaya, broodvrucht, mango en moringa) waar mensen het hele jaar door fruit kunnen vinden.  Als het goed werkt hopen we in de toekomst onze boomkwekerij te gebruiken om genoeg stekjes te laten groeien, zodat lokale families zelf een klein voedselbos op hun eigen land kunnen planten.

Microkredieten!

Gertjan hoopt ook een nieuwe ronde te organiseren van de Man Up and Go Bijbel en Business training.  Op dit moment hebben 49 deelnemers de training doorlopen en een microkrediet ontvangen.  Een aantal deelnemers heeft de lening kunnen afbetalen.  Meer dan de helft is begonnen met afbetalen, maar helaas is er ook een aantal projecten mislukt.  We zijn in overleg met deze deelnemers om te kijken hoe ze toch een gedeelte van de lening kunnen terugbetalen.

Nieuw Hope Alive centrum!

Het grootste project voor 2024 is op het land waar we de 100.000 bomen hebben geplant.  We hopen in 2024 een nieuw Hope Alive centrum te bouwen op het land, zodat we in 2025 in dat gebied kwetsbare kinderen kunnen gaan sponsoren, waardoor deze kinderen hun basisschool kunnen afmaken.  Klik hier om het volledige projectvoorstel te kunnen lezen. 
Krekels and zwarte soldatenvliegen!

In Masaka, in het zuiden van Oeganda, heeft Hope Alive twee andere centra.  Omdat we op  9 uur rijden ten noorden van Masaka wonen hebben we tot nu toe in dat gebied weinig kunnen doen.  We hopen volgend jaar ook daar een nieuwe trainingsboerderij op te kunnen starten.  In het begin zal de focus gericht zijn op krekels (als voeding) en zwarte soldatenvliegen (als kippenvoer) en we hopen daar later andere economische ontwikkelingsprojecten aan toe te voegen.

Koro Abili Baptist Church!

Op het Hope Alive terrein in Gulu komt iedere week een kleine kerkgemeenschap samen.  De dominee, pastor Amos, heeft in 2021 meegedaan aan de Man Up and Go Bijbel en Business training en helpt zo nu en dan met projecten op de boerderij.  Het is handig dat ze op het Hope Alive terrein kunnen samenkomen, want de kerk heeft op dit moment geen eigen gebouw.  Ze hebben echter land kunnen kopen en hebben de afgelopen maanden langzaam bouwmaterialen kunnen verzamelen.  Volgend jaar hopen ze een begin te maken met de bouw van de kerk en we hopen de kerk, daar waar nodig, te ondersteunen.

Plaats een reactie