Read for Life

Wij waren dit jaar voor twee maanden in NL en de rest van het jaar in de VS, maar het werk van Read for Life, de organisatie waar Kate voor heeft gewerkt de afgelopen twee jaar, ging dit jaar gewoon door in de hoop een grote impact te kunnen maken op het onderwijs in het Noorden van Oeganda.  De stichting Hope voor Afrika heeft Read for Life aan het begin van het jaar voor €10,000 ondersteunt.  Het jaar is voor RfL heel anders verlopen dan ze hadden verwacht, maar deze donatie is heel belangrijk gebleken. 

Door alle gevolgen van het Corona virus zijn een aantal stichtingen en organisaties waarmee RfL samenwerkt niet in staat geweest om de beloofde donaties voor dit jaar te geven.  Omdat alle scholen voor het grootste gedeelte van dit jaar waren gesloten heeft RfL ook het schoolgeld misgelopen voor de leerkrachtenopleiding.  Mede door de bijdrage van Hope voor Afrika heeft RfL geen enkele lokale medewerker hoeven te ontslaan en hebben ze op een creatieve manier het werk kunnen voortzetten. 

Eén van de Read for Life medewerkers leest een verhaal voor op de radio

Omdat alle scholen gesloten waren dit jaar, de kinderen in het noorden van Oeganda geen toegang hebben tot het internet en de meeste ouders zelf nauwelijks onderwijs hebben ontvangen en daardoor de kinderen niet kunnen helpen, zouden de meeste kinderen dit jaar totaal geen onderwijs ontvangen.  Read for Life, in samenwerking met een aantal radiostations, heeft daardoor besloten onderwijs via de radio aan te bieden.  Ze hebben de afgelopen maanden 3x per dag een rekenles, taalles en een voorleesverhaal verzorgd (in zowel Engels als Acholi de lokale taal), in totaal 488 lessen.  Het is moeilijk in te schatten, maar de radiostations denken dat er gemiddeld 3 miljoen mensen naar de radiolessen hebben geluisterd iedere dag.

Op de foto zie je Emmanuel, een jongen uit een dorpje in het Noorden, die het radiostation heeft gebeld om een vraag te beantwoorden na één van lessen en daarmee een boek heeft gewonnen.

Naast het ondersteunen van de lokale medewerkers en de radiolessen is onze gift ook gebruikt voor de aanschaf van een kopieerapparaat, leesboeken voor de leerlingen (2,000 exemplaren van ieder boek) en handboeken voor de leerkrachten om de leerlingen beter te kunnen leren lezen.

De nieuwe leesboeken!

Iedereen hartelijk bedankt voor de eenmalige en maandelijkse giften die dit mogelijk hebben gemaakt!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s