Vooruitblik op 2021

In februari zijn Kate en Gertjan samen met Ben en Isaiah teruggevlogen naar Oeganda om daar de komende jaren weer te wonen en werken. 

Gertjan zal betrokken zijn bij een aantal agrarische en economische ontwikkelingsprojecten.  Het doel van de projecten is om werkgelegenheid te creëren, lokale families van training te voorzien, zodat ze beter in staat zijn om hun kinderen te ondersteunen en eventueel ook lokaal inkomsten te generen, zodat we minder afhankelijk zijn van buitenlandse giften.

Allereerst zal het duurzame houtskool project van start gaan.  Vanwege corona is het vorig jaar niet doorgegaan, maar in maart zijn we van plan om het land (bijna 30 hectare) klaar te maken en van de bomen die op dit moment op het land staan houtskool te maken.  In april/mei hopen we dan om 100.000 nieuwe bomen te kunnen planten.  Over vier jaar kunnen de eerste bomen gekapt worden, waarna we van het hout op een duurzamere manier weer houtskool zullen maken.  We hopen in de komende jaren ook lokale boeren te trainen, zodat zei ook bomen zullen planten.  Op deze manier hopen we de massale ontbossing in Oeganda tegen te gaan.

Kijani Forestry, met wie we samen dit project opzetten, is al begonnen met het planten van de 100.000 boompjes, die we later zullen verplanten naar het Hope Alive! terrein.

Je kunt hier meer lezen over dit project (https://hopevoorafrika.com/duurzame-houtskool/)

Als de bomen zijn geplant hopen we ook een agrarisch training centrum op te zetten.  Daar zullen landbouwprojecten van Foundation For Farming, eventueel een krekel boerderij en andere boerderijdieren houden.  Zodra het allemaal goed loopt zullen we mensen uit de omgeving uitnodigen om een kijkje te komen nemen en trainingen te volgen, zodat zij het zelf kunnen opzetten.

Brian en Robert, twee Hope Alive! studenten, hebben het afgelopen jaar al een Foundations For Farming tuin onderhouden.

We hopen dit ook te combineren met het microkredieten project.  In plaats van geld, waarmee ze dieren of zaden kopen, hopen we de deelnemers in de toekomst de dieren of zaden direct te kunnen aanbieden.  We hopen dit jaar het startkapitaal van €10.000 te verdubbelen naar €20.000 en ook het aantal leningen per jaar te kunnen verhogen.

Je kunt hier meer lezen over het microkredieten project (https://hopevoorafrika.com/microkredieten/)

Kate zal Benjamin thuis lesgeven, aangezien er geen goede scholen in de buurt beschikbaar zijn en hoopt daarnaast bij verschillende onderwijs projecten van READ for Life (https://hopevoorafrika.com/read-for-life-onderwijs/) en Hope Alive! betrokken te zijn.  We hopen onder andere een kleine bibliotheek te kunnen openen op het Hope Alive! terrein.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s