Microkredieten Project Update

Microkredieten Project

We zijn begonnen met het microkredieten project begin 2019 met een startkapitaal van iets minder dan €10.000.  Met latere toevoegingen werd het totale startkapitaal €11.671.  Hope Alive mentors, studenten, alumni en medewerkers hebben allemaal de mogelijkheid om een microkrediet aan te vragen.

In totaal hebben we nu 89 leningen aan 55 verschillende personen gegeven voor een totaal van 83.710.000 UGX (€19.500).  43 leningen zijn al volledig terugbetaald en 45 leningen worden op dit moment nog terugbetaald met nog €9.065 als uitstaand bedrag.  Één deelnemer heeft de lening niet kunnen terugbetalen.  Alle leningen worden terugbetaald met 5% rente om verliezen door leningen die niet terugbetaald kunnen worden te kunnen opvangen. Zodra een lening is afbetaald kan een nieuwe lening worden aangevraagd.

Francis heeft varkens gekocht met z’n lening en heeft nu biggen die hij kan verkopen om de lening terug te betalen!

22 leningen zijn uitgegeven voor agrarische projecten (vooral voor mais, maar ook voor passievruchten, watermeloenen en aardappels), 20 voor het aankopen van groente en fruit en tweedehands kleding om op de markt te verkopen, 16 voor varkens, 15 voor inventaris voor een kleine winkel, 4 voor het houden van bijen, 3 voor het opstarten van een kapsalon, 3 voor melkkoeien, 3 voor Mobile Money (waar mensen geld kunnen ophalen of afgeven en via een telefoon kunnen doorsturen), twee voor kippen en één lening voor het maken van bakstenen.  42 van de leningen zijn gegeven aan mannen en 47 aan vrouwen.

Dominee Charles en zijn vrouw hebben de lening gebruikt om zakken grote rijst, pinda’s en bonen te kopen om deze vervolgens op de markt te verkopen!

Vanwege de corona maatregelen en lockdown in Oeganda in 2020 moesten veel deelnemers hun kleine bedrijfjes sluiten en kwamen veel van hen financieel in de problemen, waardoor ze niet in staat waren om hun leningen terug te betalen.  Om hen te helpen hebben we vorig jaar besloten om het merendeel van de terugbetalingen uit te stellen tot dit jaar.  Nu zijn de meeste deelnemers weer begonnen met de afbetaling van hun lening.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s