Vooruitblik op 2022

2021 is een heel druk jaar geweest waarin we veel nieuwe projecten hebben kunnen opstarten.  In 2022 hopen we deze projecten verder te kunnen uitbreiden.

In 2021 waren we van plan om 100.000 nieuwe boompjes te planten om op een duurzamere manier houtskool te kunnen produceren.  We hebben er uiteindelijk 80.000 kunnen planten.  In 2022 zijn we van plan om de laatste 20.000 boompjes te planten.  Dit zal in april/mei gebeuren zodra het nieuwe regenseizoen begint.

Robert en Jovis op het land met de nieuwe booompjes

Op de trainingsboerderij hebben we op dit moment een varkens-, een kippen-, een bijen- en een krekelproject.  In 2022 hopen we nieuwe biggetjes te kunnen verkopen.  Het eerste varken is inmiddels al zwanger.  Voor het kippenproject kopen we iedere ronde 300 kuikens die we vervolgens twee maanden later verkopen, we hopen dit in 2022 zes keer te kunnen doen.  Voor het bijenproject hebben we 11 bijenkorven opgehangen.  Op dit moment zijn er al een aantal bewoond.  In 2022 hopen we de eerste honing te kunnen oogsten.  Ook zijn we in augustus begonnen met één bak met krekels en aan het einde van 2021 hadden we inmiddels 12 volle bakken met krekels.  Ons doel is om 30 volle bakken te krijgen en om vervolgens 1x per week te kunnen oogsten en de krekels te kunnen verkopen.

Jovis en Charles hangen een bijenkorf op

We zijn nog aan het overleggen welke nieuwe projecten het beste passen op de boerderij.  De mogelijkheden voor 2022 zijn een visvijver met tilapia en meerval met een eendenhok boven de vijver, een project met melkgeiten en het kweken van de zwarte soldatenvlieg. 

We gaan in januari ook daadwerkelijk beginnen met het trainen van lokale families die betrokken zijn bij Hope Alive.  De eerste twee trainingen zullen gaan over het planten van bomen voor het duurzaam produceren van houtskool en het houden van bijen (in samenwerking met Faunawatch).  We hopen dat families die interesse hebben om mee te doen met de projecten ieder 1,000 boompjes planten en/of drie bijenkorven ophangen.  Deze projecten zullen de families in de toekomst een nieuwe inkomstenbron geven.

Gertjan is ook van plan om dit jaar een nieuwe groep op te starten voor de Bijbel en Business training.  De training is 1x per week voor drie maanden waarna de jonge mannen een microkrediet kunnen aanvragen om daarna zelf een eigen project op te starten.

Gertjan met de groep in 2021
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s